neděle 28. června 2015

Lídl food challenge - Ovocné pohárky


Lídl na měsíc červen vyhlásil pro blogery a blogerky Food challenge. Pravidla byla jednoduchá, vyžadovala pouze použití tří surovin a to vanilkových sušenek Tastino, čokolády na vaření a sezonního ovoce. Když jsem zjistila, že sušenky i čokoláda neobsahují žádné živočišné suroviny a tudíž jsou veganské, pevně jsem se rozhodla se zúčastnit. Recept, který jsem vymyslela najdete o pár řádků níže. Jedná se o ovocné pohárky s velice lehkým a nadýchaným kokosovým krémem a čokoládovou pěnou. Myslím si, že tento dezert díky své příjemné sladkosti, lehkosti a čokoládovitosti je ideálním právě v letních měsících, jako sladká tečka po dobrém obědu.


Na 3 pohárky.

Ingredience:
Spodní vrstva
60 g Tastino Petit Beurre Sušenek vanilkových
60 g FinCarré Čokolády na vaření
120 ml ovesné smetany

Střední vrstva
1 plechovka vychlazené kokosové smetany (nebo kokosového mléka)

Vrchní vrstva
340 g jahod
80 g třtinového cukru


Postup:
Spodní vrstva
1. Sušenky rozdrťte/rozemelte na jemno. Doporučuji sušenky dát do zavíracího sáčku (zip-lock) a pomocí válečku rozdrtit.
2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Do velké mísy nalijte smetanu, rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte do lehce pěnové konzistence. Přisypte rozdrcené sušenky a jemně vmíchejte do pěny.

Střední vrstva
1. Plechovku s kokosovou smetanou nechte několik hodin v lednici, aby kokosová vrstva mohla ztuhnout a oddělit se od vody. Kokosový podíl se usadí v horní části plechovky, proto až budete plechovku otvírat, otočte ji dnem vzhůru, otevřete a vodu slijte.
2. Kokosový krém, který zůstal v plechovce, vyklopte do čisté mísy. Šlehejte jej dokud nezískáte tuhý krém a nechte ho chvilku ztuhnout v ledničce.

Vrchní vrstva
1. Jahody nakrájejte na menší kostičky
2. V hrnci promíchejte 2/3 nakrájených jahod s cukrem a na mírném plameni vařte. Přibližně po 15-20ti minutách by jahodová omáčka měla začít tuhnout. Rozmixujte ji tyčovým mixérem a přidejte zbytek pokrájených jahod, lehce promíchejte a nechte vychladnout.

Na závěr jednotlivé vrstvy naaranžujte do sklenice nebo pohárků. Před podáváním nechte dezert ještě hodinu odležet v lednici. S klidným svědomím ho můžete nechat v lednici i přes noc. Druhý den bude stejně dobrý.

Dobrou chuť!







Žádné komentáře:

Okomentovat