Na 3 pohárky.
Ingredience:
Spodní vrstva
60 g Tastino Petit Beurre Sušenek vanilkových
60 g FinCarré Čokolády na vaření
120 ml ovesné smetany
Střední vrstva
1 plechovka vychlazené kokosové smetany (nebo kokosového mléka)
Vrchní vrstva
340 g jahod
80 g třtinového cukru
Postup:
Spodní vrstva
1. Sušenky rozdrťte/rozemelte na jemno. Doporučuji sušenky dát do zavíracího sáčku (zip-lock) a pomocí válečku rozdrtit.
2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Do velké mísy nalijte smetanu, rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte do lehce pěnové konzistence. Přisypte rozdrcené sušenky a jemně vmíchejte do pěny.
Střední vrstva
1. Plechovku s kokosovou smetanou nechte několik hodin v lednici, aby kokosová vrstva mohla ztuhnout a oddělit se od vody. Kokosový podíl se usadí v horní části plechovky, proto až budete plechovku otvírat, otočte ji dnem vzhůru, otevřete a vodu slijte.
2. Kokosový krém, který zůstal v plechovce, vyklopte do čisté mísy. Šlehejte jej dokud nezískáte tuhý krém a nechte ho chvilku ztuhnout v ledničce.
Vrchní vrstva
1. Jahody nakrájejte na menší kostičky
2. V hrnci promíchejte 2/3 nakrájených jahod s cukrem a na mírném plameni vařte. Přibližně po 15-20ti minutách by jahodová omáčka měla začít tuhnout. Rozmixujte ji tyčovým mixérem a přidejte zbytek pokrájených jahod, lehce promíchejte a nechte vychladnout.
Na závěr jednotlivé vrstvy naaranžujte do sklenice nebo pohárků. Před podáváním nechte dezert ještě hodinu odležet v lednici. S klidným svědomím ho můžete nechat v lednici i přes noc. Druhý den bude stejně dobrý.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat